Søg
  • Freja Polonius

Hvad er Kvindependence?

Opdateret: 28. feb. 2019


Hvordan kan det være, at det er så attraktivt, at vi som kvinder både er dybt uafhængige og hviler i vores egen styrke og samtidig er afhængige af at dele os selv og kærligheden.Kvinde // Independent //Dependent. Dengang jeg ejede Polestudio(2009 - 2018) og ofte hang på Polestangen, var det samarbejdet imellem min egen styrke, fleksibilitet og evne til at være tilstede i nuet og stangens stabilitet og evige uforanderlighed der gjorde os til det bedste makkerpar. Vi var noget ekstraordinært i kraft af hinanden og vores modsætninger.


“For mig handler det hele om, at jeg står stærkt i mig selv, er klar over hvor jeg skal hen og tør være åben overfor de svar, der er inden i mig, når jeg lytter efter. Alle mine vigtige og store livs beslutninger træffer jeg i det space.”

Egentlig havde jeg aldrig forestillet mig, at jeg skulle være Poledanser, og jeg dømte det selv ligeså hårdt som mange andre. Men det blev en af de bedste og mest lærerige beslutninger jeg har taget i mit liv. Samtidig helede jeg et barndoms sår, der ville ha' fulgt mig til graven, hvis ikke jeg havde turde springe ud som danser og indehaver af Polestudio.Vi lærer imens vi skaber


Freja i sit studie i København.

Glem det, at ville vide svarene, at ville ha' sikkerhed for at lykkedes med, at kende vejen før du kaster dig ud i det. Det er så let at sig(eller skrive i det her tilfælde), men det er så rigtigt. Vi lærer imens vi skaber og vi kan umuligt vide hvad der kommer til at ske og hvordan vi løser de praktiske ting og massive udfordringer, der helt sikkert dukker op.

For mig er det vigtigste, inden jeg træffer en stor beslutning, at jeg virkelig, virkelig, virkelig har lyttet indad. Og hvad betyder det?

Det er her det virkelige arbejde ligger og for mig at se det allervigtigste, når vi starter en virksomhed, et nyt projekt eller tager en stor livs beslutning. At lytte indad. Det betyder for mig at vente indtil jeg kan høre, mærke, fornemme, se og lade en energi der er større end mig flyde igennem mig.

Vibrationer der fylder kroppen, billeder, stemninger og indhold der opstå og formes - uden at jeg blander mig. Det er her "mit hvorfor" dannes, og er det stærkt nok, kan jeg altid falde tilbage på det, også de dage hvor de praktiske udfordringer opstår og jeg får lyst til at give op, eller når tvivlen rammer og modet svigter; er jeg overhovedet dygtig nok, hvad har jeg dog kastet mig ud i, hvad med økonomien...... Det store hvorfor er vores fundament. (#kvinde #danser #iværksætter #styrke #sårbarhed)

Kvindependence betyder at vi som kvinder tør være i kontakt med os selv, vores egen styrke og lytte efter "vores hvorfor"uden at gå på kompromis. Og så betyder det at vi tør være i modsætningen og give ud af os selv og være sårbare, være tro mod os selv igennem vores unikke udtryk og vores autentiske selv. At vi tør overgive os helt til det vi ved og den vi er, slippe vores greb og miste fodfæste.

I det felt må vi være nysgerrige og undersøge hvordan vi dømmer os selv, og hvordan vi lader resten af verden have en holdning til vores udtryk, så vi holder os tilbage. For så kan vi bevidst træffe et valg om at vi vil finde en vej og gøre det alligevel.

For det er din styrke og din rejse og det er dig og kun dig der kan dele kærligheden igennem dit virke. Det er attraktivt og det er kvindependence. #kvindependence

173 visninger0 kommentarer