Søg
  • Freja Polonius

Sæt dig selv i værk!

Opdateret: 18. feb. 2020


Hvad vil det egentlig sige at være iværksætter og hvorfor er det, jeg spørger mig selv om, så afgørende for om mit iværksætteri lykkes?

Freja som ild danser i gruppen Flammentanz!

Da jeg begyndte at danse med ild i begyndelsen af 00'erne var det ildens skønhed der trak. Det, at det samtidig krævede alt mit nærvær, for ellers brændte jeg mig, var et kæmpe plus. Det var en måde at lukke alt andet ude, og når ilden brændte, var der kun bevægelsen og varmen. Intet andet!


“Hvorfor er spørgsmålene: "Hvem er jeg og hvorfor er jeg her" så vigtige at besvare, inden du starter på din forretningsplan eller begynder at fundere over: Om du har råd, har evnerne, eller om du overhovedet tør springe ud i det. Og hvad mon alle andre vil tænke, hvis du går på røven...?

Når jeg er den bedste version af mig selv som iværksætter, så er jeg det på samme måde, som da jeg dansede med ild. Jeg lukker alt andet ude, er 100 procent tilstede, tror på mine evner og nyder skønheden, i det jeg skaber, imens jeg skaber. Det er den ultimative frihed for mig, og der definerer jeg ikke, om jeg går på arbejde, eller om jeg bruger "min egen tid", der deler jeg bare ud af mig selv og den jeg er inderst inde.

.


Hvem er jeg, og hvorfor er jeg her?


Hvordan kan to så simple spørgsmål være fundamentet for dit iværksætteri? Når vi tør spørge os selv om hvem vi er og hvorfor vi er her, er første skridt taget til dit nye virke. For i det spørgsmål, når du lukker alt andet ude, finder du det nærvær der leder dig på sporet af, hvad dit unikke bidrag til denne verden er.

Det lyder jo super enkelt, og det er det også, ihvertfald lige ind til dit ego rammer og stiller tusind andre spørgsmål: "Hold da op hvem tror du egentlig at du er? Hvordan skulle du kunne ændre noget? Ved du ikke hvor mange "virkelig dygtige mennesker" der findes? Skrive en bog, du er sgu da latterlig, det har du ikke rygrad til? Leve din passion....øh undskyld mig, hvem betaler så for regningerne...."At lære forskellen på at træffe beslutninger ud fra ego'et, eller ud fra vores inderste vision, er det der kommer til at definere dig som iværksætter (og måske også om du finder modet til at springe ud i det). Når vi tør blive i spørgsmålet: Hvem er jeg og hvorfor er jeg her, og lade spørgsmålet brænde, uden at slukke det med alle vores begrænsninger, frygt og mistro til os selv, så er det at svaret finder dig.


Fra et show i Køge - Freja optrådte over 200 gange på festivaler, til fester, koncerter og events.

Måske møder du et menneske og i jeres samtale bliver noget sagt, hvor du kan mærke en energi boble inden i dig. Du husker pludselig noget, der minder dig om, at det der, var du da virkelig god til engang. Og du får øje på noget på bagsiden af et magasin, der fører dig videre til et link, du tjekker ud. Og når du gør det, så opstår der en kontakt til et eller andet i dig, der måske med en lidt ukendt følelse af glæde, strømmer igennem dig. Og der, lige der, ved du, at du er igang med at besvare spørgsmålene: Hvem er jeg, og hvorfor er jeg her?

#purpose #iværksætteri #modig #glæde #kvindependenceMen kan man virkelig lave en forretning på en følelse af glæde, energi der bobler og en viden om, at det her bliver jeg bare nød til? Mange vil nok både dømme dig ude og formodentlig også lidt bims. Men spørgsmålet er i virkeligheden, om du kan lave en forretning uden? For hvor henter du energi fra, til at overkomme de svære forhindringer og problemer der uundgåeligt dukker op, som nyudklækket iværksætter, hvis ikke fra dig selv og din viden om at det her er "et must". Og hvordan vil du tackle egoets bange stemme, nogle gange vrede stemme, drillende og tarvelige stemme, som fortæller dig(eller råber det ind(e) i hovedet på dig), at du er værdiløs, en tåbe, en uvidende idiot og at du er dømt til at fejle? Eller hvad med bankdamen, din kæreste og din bedste ven, der kalder din business for noget hokus pokus, og spørg om du ik' bare sku' ta' dig et rigtigt job?


Det vi spørger os selv om, er afgørende for, om vi evner at handle. Om vi tør lade ilden brænde og bevæger os med den, nærværende og helt til stede, imens vi skaber, det liv vi ønsker os og bidrager til verden, helt unikt, med den vi er, inderst inde. #hvemerdu #hvorforerduher

79 visninger0 kommentarer